Jsme skupina kreativních lidí s vlastní zkušeností s duševním onemocněním. Pořádáme a natáčíme besedy, rozhovory a reportáže se zajímavými lidmi nejen na téma duševního zdraví.

Studio 27 - #PEERpomaha - Tereza Laznová a Pavel Oulík - Umělecká tvorba a mezní duševní stavy

  • Eliška Marie Košťálová
  • 11. 5. 2023
  • 0

Délka videa: 1 hod 12 min 17 s

Beseda s Terezou Laznovou a Pavlem Oulíkem Umělecká tvorba a mezní duševní stavy se konala v Divadle Kámen a moderoval ji Tomáš Vaněk.

Celá kampaň #PEERpomaha je součástí projektu Studio 27 představuje pacientské hnutí peerů a je podpořena Fondy EHP 2014-2021, program Zdraví.

Něco o Tereze: Jsem studentkou fakulty designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni věnující se oboru Ilustrace a grafika. Mám již vystudovanou malbu, které se v hojné míře věnuji a mimo řemeslo se zabývám i malbou digitální. Má tvorba je zaměřena především na figuru, která je pro mě stěžejním aspektem, v níž se často odráží současný svět, představy, sny, či neprobádaná zákoutí mysli. Od loňského roku 2022 působím jako asistent u prof. akad. mal. Borise Jirků na figurální kresbě.

Něco o Pavlovi: živím se jako peer konzultant, tedy pomáhám lidem s duševním onemocněním. K tomu jsem čtyři roky pracoval jako šéfredaktor časopisu Na scestí, kam píšou lidé se zkušeností s duševním onemocněním. Ve volném čase píšu, mám vydané dvě knihy a pracuji na třetí.